Opening Het begin Danzas de España Nederland Theater en film Pers en programmas Boek en onderscheiden Tussen vrienden

 


 


Het begin

Basilio Muñoz Mora is geboren in Madrid op 6 april 1934. Hij volgde zijn studies in alle vormen van de dans in Madrid, met als leraren o.a.: Paquita Pagan, Quika, Luisa Pericet, Karen Taft, Leif Ornberg, Ana Ivanova,Ana Lazaro, Alberto Portillo,Hector Zaraspe, Alberto Lorca, Aguedita Sarasua y Cristina Alonso.

Hij trad voor het eerst op als danser in 1948, een paar vormend met de danseres Carmen Macarena, met wie hij een tournee door Frankrijk maakte. Met o.a. optredens in het theater Pavillion- Champs Elisées in Parijs voor President Charles de Gaulle en van daar naar Turkije voor een optreden voor de Sha van Perzië gedurende zijn bezoek aan Ankara.

Vervolgens trad hij toe het wereldberoemde " ballet de Antonio", in de eerste fase na de oprichting. Hij bleef hiervan deel uitmaken tot 1963. Tijdens die reizen had hij de eer op te treden niet alleen voor presidenten en staatshoofden, maar ook voor Koninklijke families.

basilio-carmen cordoba 2 basilio-carmen cordoba basilo-carmen cordoba 3 basilo-carmen cordoba 4 basilo-carmen cordoba 5 basilio-carmen macarena basilio joven 1 parque basilio joven 2 parque basilio solo teatro basilio solo basilio sombrero anita fotos basilio joven 2 fotos basilio joven fotos basilio basilio antonio -ana ivanova basilio-antonio 1 basilio-antonio 2 basilio-antonio 4 basilo-antonio 5
trio danzas de españa 2 trio danzas de españa 3 trio danzas de españa 7 trio danzas de españa 8
trio danzas de españa